2018-08-02 15:11:53• hírek • Bede Emőke

Ötvenfős bűnszervezetre csaptak le csütörtök hajnalban - Képekkel

Csütörtök reggel olyan nagyszabású akcióra került sor, amilyenről ritkán lehet olvasni. Négy megye területén 51 házkutatást tartottak a határrendészekből, rendőrökből és csendőrökből álló csapatok, az összehangolt bevetés pedig nem zárult eredénytelenül.

A Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság szatmári irodájának kezdeményezésére a határrendészet és a rendőrség egy bűnszervezetet kezdett el megfigyelni ez év januárjában. A bűnbanda román és ukrán állampolgárságú tagjainak száma az ötvenet is meghaladta, s az ügyben készült hivatalos jelentés szerint a rendszer felépítése igazi profikra vallott. Mindenkinek megvolt a szerepe, voltak olyanok, akik  a határon való átcsempészésért feleltek, másoknak az megyében való szállítás és raktározás volt a dolga, s természetesen olyanok is voltak, akiknek az illegális úton beérkezett dohányt kellett elpasszolniuk.


Ez idő alatt többször is sikerült a ranglétra szinte legalján elhelyezkedő, csempészetért felelős tagokat tetten érni, így összesen 55 ezer csomag cigarettát foglaltak le tőlük. Ezt a mennyiséget a fekete piacon kb. 610 ezer lejért tudták volna eladni.


Csütörtök reggel, 6 órakor sokunk még éppen csak ébredezik, az egyenruhások azonban ekkor már készen álltak a rajtaütésre. Szatmár, Máramaros, Bihar és Arad megyében egyszerre 51 ingatlanba hatoltak be a határrendészekből, rendőrökből és csendőrökből álló csapatok, de természetesen jelen voltak a DIICOT szatmári ügyészei is.



A házkutatások során lefoglalt dolgok leltározása jelenleg is zajlik, annyi azonban biztos, hogy különféle dobozokban több karton cigarettát, nagymennyiségű pénzt (lejben és más valutákban), több lőfegyvert és a hozzájuk tartozó töltényeket, telefonokat és SIM-kártyákat,  illetve más olyan bűnjeleket találtak, melyek igazolják, hogy az érintett személyek aktívan részt vettek a bűnszervezet tevékenységében.


A rajtaütések nyomán 40 személyt szállítottak be kihallgatásra a DIICOT szatmári székhelyére. Az esetben bűncselekmények szervezett és csoportos formában való elkövetőse, illetve csempészet miatt indítottak eljárást. A nyomozás további szakaszában az eddig elvarratlan szálakat igyekeznek majd tisztázni, illetve kutatnak a további lehetséges tettestársak után is.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: